| |

El celler
Els nostres avantpassats van fer història conservant aquest celler. Som la vint-i-dosena generació de la família que continua elaborant vins i caves pel mètode tradicional. El document més antic que tenim sobre l’existència del celler es remunta al 1390, època en la qual el Mas és coneixia com “Mas Alzina”. No va ser fins el 1653 quan els hereus de la casa van morir com a conseqüència d’una epidèmia, la pesta. La pubilla que, va contraure matrimoni amb un pastor , va batejar el Mas amb el nom de Can Pascual, fent ús del primer cognom del seu espòs.


A poc a poc, tot i que disposaven de vinyes i conreus de cereals per l’ús propi, van anar ampliant el seu patrimoni. Can Pascual, als seus inicis, va ser una posada, per canvi de diligències, coneguda com l’Hostal de Malcavaller. Al voltant del 1859 es va acabar de construir la que seria la nova casa de Can Pascual, d’estil colonial. Set llargs anys van trigar a construir-la amb els diners que van anant fent a Amèrica dos dels fills que no eren hereus.


El celler,tal i com el coneixem ara , va ser fruit de l’esforç per continuar treballant les nostres terres i les nostres vinyes al voltant de la finca Can Gras. Part de la producció es venia a majoristes, mentre que una altra part del raïm servia per elaborar els nostres productes que es venien al celler, majoritàriament venda a granel. Va ser als darreres anys quan vam incorporar la venda de cava i d’altres productes.